Onkologimassage


Click on the photo to get the high quality of the original.

Massage för Dig som haft cancer

Cancer kan vara en mycket tuff sjukdom och behandlingsformerna är inte heller snälla mot kroppen. För det mesta skadas eller opereras lymfkörtlar bort, som vi har för att rensa ut slaggprodukter i kroppen. Den som har råkat ut för detta måste vara extra försiktig. Om personen får en vanlig massage går det för det mesta bra, men det finns en risk att råka ut för lymfödem om inte massagen utförs på rätt sätt.

Jag har lärt mig en mycket behaglig massagemetod, där jag hela tiden arbetar så att jag eliminerar risken för att massagen ska orsaka något problem. Metoden kommer ifrån USA och kursledaren hette Gayle macDonald. Hom har skrivit två böcker i ämnet, Medicine Hands: Massage Therapy for People with Cancer och Massage for the Hospital Patient and Medically Frail Client. Hennes mission är nu att resa runt i världen och lära ut till oss professionella massörer, massageterapeuter och sjukgymnaster med flera hur vi ska arbeta med personer som har fått någon form av cancerbehandling. När Gayle var i Göteborg och utbildade oss, sa hon att vi var de första sju massörerna i Skandinavien, som hon lärde ut till. Kursdeltagarna var två massörer från Danmark, en massör från Norge och så vi fyra massörer från Sverige.

Gayle MacDonald hade strax innan haft kurs i Nederländerna och skulle efter vår utbildning bege sig till Skottland och senare Irland. Först i början av hösten skulle hon komma hem till sitt vanliga arbete på Oregon Health and Science University.
Jag är väldigt glad över att ha fått träffa Gayle och ta del av hennes visdom, vilket har gett mig mycket och i andra hand gett mina patienter en mycket tryggare och säkrare massage, dessutom förändrade jag min massageteknik efter kursen till en ännu mer njutningsfull och skönare massage.
Society for Oncology Massage Recognized Instructors

Om du är på Facebook, så finns dessa grupper med sidor: Massage bij Kanker (Holland) Oncology Massage Training (Australien) Society for Oncology Massage (USA) Iris Cancer Partnership (Skottland)
 Ellbo Terapi AB

Annette: 070-369 73 09

Bengt: 070-491 37 45

Adress: Ellbo Terapi AB
Ellbo Parkgata 7
463 33 Lilla Edet

epostadress:hem@ellboterapi.se

Medlemmar i SFKM, Skandinaviska Förbundet Komplementär Medicin

Innehar F-skattesedel, behandlingsskade- & ansvarsförsäkring.